Szent Jakab kagyló sokféleképpen elkészíthető

szent jakab kagyló szent jakab kagyló

Aki szereti a tengeri herkentyűket, nem lehet teljes az élete anélkül, hogy ne evett volna ebből a különlegességből. A Szent Jakab kagyló kimondottan luxusnak számít. Nem éppen olcsó, ami azt jelenti, hogy egy kicsit különleges élvezetnek bizonyul.

Az osztrigákkal közeli rokonságban álló kagylókat valamiféle szuperételnek is tekintik. Gazdagok B12-vitaminban, Omega-3 zsírsavakban, magnéziumban, káliumban és DHA-ban, ami segíthet megelőzni a kognitív demenciát. A Szent Jakab kagylónak az a szépsége, hogy nyersen és főzve is fogyasztható.

A marha- vagy bárány carpacciohoz hasonlóan, enyhén citromlével, sóval és borssal ízesítik, majd tálalás előtt 1 órára behűtik, hogy az ízek átjárják az ételt. Ez egy nagyon kíméletes ételkészítési módszer.

A citrom savassága semlegesíti a kagyló fehérjét, de nem annyira, hogy elveszítse természetes, friss tengeri ízét. A Szent Jakab kagyló nagyon sokoldalú, mivel számos főzési módhoz igazodik. Egyesek azt ajánlják, hogy fehérborból és gombából készült húslevesben főzzük meg.