Mit lehet tenni az elviselhetetlen nyaki fájdalom ellen?

Gyógytornászom rendelő Gyógytornászom rendelő

Mindenki tapasztalt már ébredéskor féloldalasan jelentkező nyaki fájdalmat, ami többnyire az éjszakai rossz fejtartás következtében elmerevedett izmok miatt alakul ki. Azonban, ha mindennap vagy gyakran jelentkezik ez a panasz, akkor ajánlott szakemberhez fordulni, aki lehet egy profi gyógytornász is. A Gyógytornászom rendelő weboldalán bővebben olvashatsz a kezelés menetéről. A gyógytorna a gerinc melletti izomzat erősítésével stabilizálhatja a nyaki szakaszt, helyreállíthatja a megbomlott egyensúlyt.

Tulajdonképpen a kezelés két részből áll. Először a gyógytornász átmozgató technikákkal mozgatja a beteget, aminek során nyújtja a feszes izmokat, felszabadítja a beszűkült ízületeket. Ennek eredményeképpen ellazulnak a görcsös, feszült izmok és megmozdulnak a régóta beszűkült nyaki gerinc ízületei. Ezt követően következnek az aktív gyakorlatok, amikor a szakember diktálja és fokozatosan adagolja az egyre nehezedő feladatokat.

Nyújtások, erősítő gyakorlatsorok bevezetése következik, amelyeknek köszönhetően stabilizálódik a nyaki gerinc és akkor már a mozgások helyesen tudnak végbemenni az ízületekben. A gyógytornász manuálterápiát is alkalmazhat, ilyenkor kézzel végzett fogásokkal oldja a kisebb ízületek blokkjait, így elősegíti a lágyrészek mobilizációját. Javasolhatja a szakember a könnyebb testmozgás végzését is, amivel fenntartható a gyógytornával elért eredmény, de rendszeres végzése segíthet az izomegyensúly helyreállításában.

A könnyebb testmozgás javítja a vérkeringést, segíti a szervezet tápanyagellátását, illetve jelentősen javítja az életminőséget. Tehát érdemes nekikezdeni a gyógytornának, hiszen a kezeletlen nyaki fájdalom krónikussá válhat, de további szövődmények is jelentkezhetnek. A nyakizmok fejfájást okozhatnak, de akár a vállba kisugárzó tüneteket is produkálhatnak. Minél tovább halogatod a nyaki fájdalom kezelését, annál nehezebb lesz. Pedig nagyon könnyen kaphatsz időpontot a rendelőbe a gyogytornaszom.hu weboldalon keresztül. Ne tűrj a fájdalomnak, mert az megszüntethető!