Whiskey márkák: amerikai, skót és japán nedűk

whiskey márkák whiskey márkák

Mint minden egyes italtípus esetében, úgy ezen égetett szesz esetében is léteznek különféle ismert brandek. A whiskey márkák széles választékkal rendelkeznek, és mind egyedi ízélményt és karaktert kínálnak a fogyasztóknak. A Jack Daniel’s a Tennessee whiskey egyik ikonikus képviselőjeó.

Az 1866-ban alapított Jack Daniel’s a világ egyik legismertebb márkája, amely híres különleges érlelési eljárásáról és karakteres, lágy ízéről. A Glenfiddich a skót single malt whiskey márkák egyik vezető szereplője, amelyet William Grant alapított 1887-ben.

A Glenfiddich híres arról, hogy egyike az első lepárlóknak, amelyek single malt whiskeyt értékesítettek közvetlenül a közönségnek. A Maker’s Mark az amerikai bourbon kiváló példája, amely kivételes minőségű kukoricából, rozsból és árpából készül.

A Maker’s Mark különlegessége az, hogy őrizve maradt az eredeti receptjük, és minden üvegjüket egyesével díszítik. A Yamazaki a japán whiskey márkák egyik meghatározó neve, amelyet Suntory alapított 1923-ban. A Yamazaki a japán whiskey gyártás úttörője, és a hegyvidéki környezet hatását tükrözi az italaiban.