Vállfájdalom ellen gyógytorna – Tényleg működhet?

Vállfájdalom Vállfájdalom

Az emberi test rendkívül összetett rendszer, amiből adódóan sok minden félremehet és problémát jelenthet. Természetesen a komplexitásnak megvan az előnye is, miszerint bizonyos funkciók átruházhatóak máshová, így tehermentesíthetőek bizonyos testrészek, ameddig azok gyógyulnak. Ami viszont biztos, hogy megéri figyelni a részletekre és amennyiben jelez a szervezet, akkor időben cselekedni. A rendszeres mozgásból és megerőltető munkából ugyanúgy származhatnak panaszok, mint a rendszeres pihenésből. Vannak, akik azért kerülik el a sportokat, mert krónikus fájdalmakat okozhat. Ez igaz, de ugyanezt eredményezheti a mozgás nagymértékű hiánya is.

Mint a legtöbb esetben, úgy itt is az arany középút hozhatja el a pozitív eredményt. Ha már késő és a vállfájdalom jelentkezett, akkor mihamarabb muszáj specialistához fordulni. A vállfájdalom elleni kezelések közül az egyik legnépszerűbb módszer a gyógytorna. A szakorvosok általában gyógytornászhoz küldik a pácienseket, amennyiben nem komoly traumáról van szó, amit ortopédus tud csak kezelni.

De még ekkor is, a rehabilitációs időszakban a mozgás tud megfelelően segíteni. Mivel egy nagyon összetett ízületről van szó, így igazából sok oka lehet a panasznak, amivel egységesen a kezelés módja szintén változik. A megfelelő terápiát személyre szabott kivizsgálással fogják kezdeni, majd ehhez lesz igazítva a kezeléssorozat. A folyamat lassan indul, hiszen nem szabad megerőltetni a testrészt, de gyakran már az első alkalmat követően érezhető a javulás. A vállal kapcsolatos panaszok könnyedén átterjedhetnek a nyakra és a gerinc bizonyos részeire.

Ha fáj a kéz mozgatása és a mindennapokat már megkeserítik a panaszok, akkor nem szabad tovább várni, mert a helyzet csak súlyosbodhat további gyulladások kialakulásával és vállfixáció létrejöttével. A gyogytornaszom.hu weboldalon részletes tájékoztatás található a vállfájdalom kialakulásának okairól, kezelésének lehetőségeiről. Érdemes ezekről többet megtudni és mielőbb konzultálni a szakemberekkel, hogy kezdetét vegye a felépülés.