Tradicionális pezsgő, egy hosszú munka eredménye

Tradicionális pezsgő

Nem kevés időbe telt, amíg kialakult a különféle italok megalkotásának technológiája. Aki már legalább egyszer látta az elejétől kezdve például a bor vagy pezsgő születését, az jól tudja, hogy mekkora erő, türelem, energia kell ahhoz, hogy minden lépésen végighaladjon a folyamat. Ennek egy külön válfaja a tradicionális pezsgő megszületése.

Különlegessége abban rejlik, hogy éppen abban a palackban fog a fogyasztó elé kerülni, amiben akár 3 éven át érlelődött. Első lépésben az ital a palackban kiforr másodjára is. Majd el kell távolítani a maradék seprőt, amit a tradicionális pezsgő esetében egy degorzsálásnak nevezett folyamattal végeznek el.

Hideg folyadékba mártva, az üveg szájánál néhány centiméternyi ital megfagy, benne az üledékkel. Amikor eltávolítják a kupakot, a nyomás kilöki ezt a jégdugót és készen is van a művelet. A tradicionális pezsgő ezek után még átesik pár izgalmas kezelésen és utóérlelésen, amíg késszé válik arra, hogy felcímkézzék és áruba bocsájtsák. Sajátos jellemzője az enyhe élesztős íz és illat.