Tollborzfű különböző színekben

tollborzfű tollborzfű

A Pennisetum Alopecuroides könnyen termeszthető átlagos, közepes és nedves talajon, teljes napsütésben vagy félárnyékban. A tollborzfű szárazságtűrő növény. Tél végén vágja le a lombozatot a talajig, mielőtt új hajtások jelennének meg rajta. Optimális termesztési körülmények között a tollborzfű saját magvakról is termeszthető.

A növény egy díszfű, ami jellemzően kecses, szétterülő csomókban növekszik, kb. 7 cm magas és ugyanolyan széles. Nyáron keskeny, közepes-mélyzöld levelei ősszel aranysárgára, később bézsre fakulnak. A lombozat általában egész télen vonzó marad. Mutatós virágtüskéi lehetnek ezüst vagy rózsaszínűek is, nyár végén úgy ívelnek kifelé a csomóból, akár a tollak, innen ered a neve is.

A tollborzfű virágtüskéi a magvak képződésével barnássá válnak és általában késő őszig vagy kora télig fennmaradnak, mielőtt lehullnak. Számos kiváló fajta kapható a webáruházunkban, ezek magassága 13 cm-ig terjed és különféle színekkel lila, rózsaszín vagy fehér, valamint őszi lombozattal rendelkezik.