Termék csomagolási tippek kezdőknek

csomagoló doboz csomagoló doboz

Végre megnyílt a webáruház, amit már oly rég tervezgettél, viszont az online szolgáltatásokon kívül érdemes a további részleteket is alaposan kidolgoznod, mielőtt belevágnál a csomagküldésbe. Mielőtt csomagoló dobozt vásárolnál, több szempontot is érdemes figyelembe venned a csomagolás előtt. Nem valami célravezető, hogyha a kezünk ügyébe kerülő akármilyen dobozba, zacskóba beledobáljuk a vevők által megrendelt termékeket. Senki sem bontogat egy kétesen kinéző csomagot, főleg akkor, hogyha ez egy színvonalasnak tűnő webáruházból származik.

Mert ha egy használt terméket vásárolunk online, másod- vagy harmadkézből, akkor nyilván benne van a pakliban, hogy a küldemény nem lesz rózsaszín masnival átkötve, amikor megérkezik hozzánk. De, ha egy webáruházból rendelünk, akkor elvárja minden vevő, hogy egy gondosan becsomagolt terméket kapjon kézhez. Csak emeli a színvonalat, hogyha a csomagküldő doboz el van látva a cég logójával, vagy valamilyen egyedi felirat található rajta.

Ennek a kivitelezése egyáltalán nem számít lehetetlennek, hiszen bármilyen nyomat elkészíthető az igényeknek megfelelően. A termékekhez mérten válasszuk ki a dobozok rétegeltségét, méretét és számát. Az optimális mennyiség mindig előnyösebb egy bizonyos méretből, hiszen az sem jó, hogyha több száz darab a nyakunkon marad.

Bár az is elmondható ezekről a karton csomagküldő dobozokról, hogy számos formában újrahasznosíthatóak, ennek csupán a fantáziánk szab határt. Az újrahasznosítás egyben környezetbarát technológiát jelent, tehát mindenképp érdemes a kartont választani a csomagolás szempontjából. A megfelelő méretű dobozok még önmagukban nem elegendőek. Nem árt buborékfóliába tekerni a törékeny árucikkeket, amiket ezután elhelyezhetünk a dobozban. Ha túl nagyot választunk, abba csúszkálhat a termék és megsérülhet, a túl kicsiből kilóg, aminek szintén sérülés, karcolás lesz a vége. A ragasztószalag használata szintén kötelező, mert ezzel zárható le megfelelően a kartondoboz. A nagyobb súllyal rendelkező küldeményekhez jobb, ha vastagabb, 5 rétegű típust választunk.