Szürkehályog műtét előtt szükség lehet szemcseppre?

szürkehályog műtét Szürkehályog műtét

A szemlencse elhomályosodása a látószervet érintő egyik leggyakoribb betegség jelenlétére, a szürkehályogra utal. A szóban forgó betegség nem válogat, kortól és nemtől függetlenül érinthet bárkit. Gyógyszeres kezelése nem létezik, mint ahogy a megelőzésére sincs mód. Ha egyszer felütötte a fejét az életünkben, lassan, de biztosan az éleslátásunk elveszítéséhez vezet. A jó hír az, hogy műtéttel a szürkehályog végérvényesen kiiktatható a mindennapjainkból.

Az említett eljárás egészen pontosan egy lézeres szemműtét takar, ami körülbelül 10 percig tart és abszolút fájdalommentes. Mielőtt sor kerülne az operációra, több vizsgálaton is részt kell vennie a pácienseknek. Néha a szürkehályog műtét előtt pár nappal antibiotikum szemcseppek használatát írják elő az esetleges fertőzések megelőzése miatt. Mindez természetesen a műtét előtt állók egészségének maximális védelme miatt releváns.

Abban az esetben, ha kizárólag prémiumszínvonallal vagyunk hajlandók megelégedni, szavazzunk bátran bizalmat Dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos és szürkehályog specialistának, aki 25 év sebészeti tapasztalatával és több, mint 10 ezer elvégzett szeműtéttel a háta mögött garantálja a kompromisszumoktól mentes, kifogástalan ellátást. Dr. Nagymihály Attila nem csupán az orvosi szempontokat veszi figyelembe a vizsgálatok során, de külön figyelmet szentel a páciensek korábbi hétköznapi szokásaira, életvitelére és munkájára is. A vizsgálatok körülbelül 2 órát igényelnek.

A szakorvos tanácsát megfogadva, a páciensek kísérőt is hozzanak magukkal, hiszen az analízis folyamán, sor kerül majd pupillatágításra is, aminek következtében a látás néhány óráig homályossá válik. A minden részletre kiterjedő szemészeti vizsgálat magába foglalja a látáséllesség vizsgálatát, az imént már említett pupillatágítást és a szemnyomásmérést is. Sem a pupillatágítás, sem a szemnyomásmérés nem jár semmiféle fájdalommal vagy kellemetlenséggel, tekintve, hogy a szakember mindkét eljárás során érzéstelenítő szemcseppet alkalmaz.