Szépen fejlődő kenciapálma

kenciapálma Kenciapálma

Azok a szerencsések, akik nagy házban élhetnek, szívesen választanak a nagyméretű szobanövények közül, amelyek egyrészt gyönyörűek, másrészt pedig oxigénnel látják el a helyiséget, ahová el vannak helyezve. A kenciapálma árnyékos helyre tökéletes választás.

A számára megfelelő környezetben és gondoskodás mellett, akár a 4-5 méteres magasságot is elérheti. Azonban a lakásban tartott példányok csak ritkán nőnek meg ekkorára. Tudományos neve Howeia forsteriana, amit a Csendes-óceán déli részén fekvő Lord Howe szigetről kapott, mert csak itt őshonos a kenciapálma. Elegáns külsőt kölcsönöznek a dísznövénynek a legyezőszerű levelei, amelyek egyenletes ívben hajlanak le.

Jót tesz neki, ha nyáron egy kis időre kivisszük a szabadba, de arra vigyázni kell, hogy megvédjük a tűző napsugaraktól. A kenciapálma felfrissíthető, ha kitesszük a langyos esőre vagy letusoljuk. Bár elviseli a száraz levegőt, de párás környezetben tud szépen fejlődni, ezért tanácsos rendszeresen permetezni. Vásárolható kenciapálma a virag-online.hu webáruházból is.