Sokat segít az infrafűtés kalkulátor

infrafűtés kalkulátor infrafűtés kalkulátor

Technológiától függetlenül, minden esetben szükség van a fűtőrendszerek alapos megtervezésére. Az infrafűtés kalkulátor ebben lesz a segítségünkre, mert így pontosan olyan teljesítménnyel rendelkező berendezéseket rendelhetünk, amelyekre szükségünk van.

Az infrafűtés kalkulátor használata rendkívül egyszerű. Csupán meg kell adni az adott helyiségek bizonyos paramétereit. Ez alapján kiszámítható, hogy mekkora méretű és teljesítményű infrapanelekre vagy infrasugárzókra lesz szükségünk.

Az sem jó, ha túl nagy és értelemszerűen a túl kicsi vagy kevés fűtőtest sem jelent jó megoldást. A cél minden esetben a költséghatékony megoldás, ami az infrafűtés kalkulátorral egyszerűen kivitelezhető.

Az átlagnál nagyobb belmagasságú lakásoknál nem igazán működik a hagyományos számítás, ami a lég köbméterre értendő. Szintén eldöntendő kérdés, hogy fő- vagy zónafűtésre szeretnénk használni a berendezéseket. Az infrafűtés kalkulátor révén a teraszfűtés is pontosan kiszámítható. Az ilyen helyeken általában 2 vagy több infra hősugárzóra van szükség.