Petite shop, ahol a küldetés a nőies megjelenés

petite shop Petite shop

Azok a kihívások, amivel az alacsony nőknek szembe kell nézni a mindennapokban, szép számmal akadnak az életben. Az egyik leginkább ilyen örökérvényű az, hogy a divatipar szereplői úgy tesznek, mintha 163 centi alatt a nők nem is léteznének. A Petite shop leszámol ezzel. Azoknak, akik nem tudják, hogy már Magyarországon is megjelent az első olyan webshop és designer ruházati márka, ahol kifejezetten az alacsony hölgyeknek tervezett ruhákat kínálják, érdemes körülnézniük. Azért, hogy végre megszabadulhassanak a hosszúra szabott ruhák okozta bosszúságoktól a mindennapi öltözködésük során. Ezzel együtt egyszer s mindenkorra búcsút intve a varrónőhöz való rohangálásnak, minden egyes új szerzeménnyel.

Ez egy rendkívül bosszantó körforgás, ami mind időt, pénzt és energiát igényel a ruhák állandó méretigazítása és elvágatása miatt. A Petite shop célja, hogy végérvényesen búcsút intsen az ilyen és ehhez hasonló kellemetlenségeknek azok számára, akik ott vásárolnak pici magasságú nőként. Többé nem kell felhajtani, vagy levágatni a nadrágból,a farmerből, szoknyából, ruhából, és nem kell a gyerekosztályon vásárolni felnőtt nőként. Emellett nem kell feleslegesen költeni olyan ruhákra, amelyek valójában nem is rájuk lettek szabva, hanem a divatipar számára legjövedelmezőbb magasabb többség számára készült! A Janik Anita és Dajkó György által alapított első magyar designer Petite shop egy gondosan összeállított virtuális ruhaparadicsom, ahol kifejezetten az alacsonyabb, kistermetű hölgyeknek való szebbnél-szebb ruhák lelhetők fel.

Petite Anita Janik Collections – a márka, amit Neked terveztek 163 cm alatt

Nem titok, hogy a divatiparban a ruhákat valójában nem minden alkatú, magasságú és adottságú nőre tervezik. Sokaknak valódi kihívás megtalálni a megfelelő modelleket. 163 cm alatt pedig szinte lehetetlen rálelni egy olyan nadrágra, szoknyára, egybe ruhára stb., ami anélkül jó lenne, hogy le kellene vágni belőle. A Petite Anita Janik Collections márka mögött álló tervező, aki maga is 155 cm magas, arra összpontosít, hogy a vásárlóik ugyanolyan lehetőségekkel rendelkezzenek, mint a standard konfekció méretekkel megáldott hölgyek. Az egyik fő törekvés, ami a Petite Anita Janik Collections darabjaira jellemző, hogy a tervező nem a normál méretű ruhák kicsinyített változatát készíti el, hanem a pici magassággal rendelkező nők minden adottságát figyelembe véve olyan viselhető, de egyedi designer darabokat tervez, amitől könnyedén csinosak lehetnek a mindennapokban.

A márka különleges, jó minőségű és valóban átgondolt darabokat készít. Noha a kollekciók legtöbb darabját számos alkalomra és programra fel lehet venni a mindennapokban. Legyen szó az irodai viseletről, szabadidős programról, sétáról, randiról, vagy bármiről. Az anyagok minősége, a ruhák szabása, részletgazdag kidolgozása és méretezése nem utolsó sorban megemlítendő, hogy olyan tervezőnek köszönhető, aki nem elképzeli a pici magassággal járó kihívásokat, hanemaki maga is alacsony. Ezért a Petite Anita Janik Collections darabjai garantáltan kötelezőekés előkelő helyet kell, hogy elfoglaljanak a hasonló adottsággal rendelkező nők gardróbjában.