Paszták használata a művészetben

paszták Paszták

Az alkotás egyik előnye, hogy teljes szabadságot kapunk és olyan formákat teremthetünk meg, amire vágyunk. A kreatív teremtésben nagy segítséget nyújtanak a paszták, amelyekkel 3D formákat tudunk varázsolni, amit más technikával is ötvözhetünk. Képzeljünk el egy gyönyörű tájképet, amit ajándékba szeretnénk festeni.

Hogyan érjük el, hogy a tengerpart melletti sziklák szinte élethűvé váljanak? Igen, a pasztákkal! Csak pár rétegre van szükségünk a mennyiséghez, majd egy kis utólagos formázáshoz, végül jöhet a festés. Pont úgy fog kinézni, mintha apró szikladarabokat ragasztottunk volna a képre.

A paszták előnye, hogy szinte bármilyen anyagot utánozhatunk, legyen szó akár fémről, akár kőről, akár jégről, tényleg bármit fel tudunk vinni a különböző felületekre. A művészetben az a jó, hogy a szabadságot mindenki saját akarata szerint szabályozza, úgyhogy a teremtésbe senki nem fog beleszólni. Ha egyszer kipróbáljuk a paszták erejét, akkor biztosan nem akarunk egyetlen technikánál leragadni többé.