Pár mondatban a csőszivattyúról

csőszivattyú csőszivattyú
Mivel nagyon sokféle szivattyú kapható manapság, ezért egy kis hozzáértéssel minden egyes feladathoz, célhoz megtalálható a tökéletes típus. Mire jó például a csőszivattyú? A búvárszivattyúként is ismert termék gyakran kerül elő, amikor a vizet mélyebb területről szükséges a felszínre hozni.
Léteznek olyan változatok, amik ipari környezetben is tökéletesen helytállnak, főleg olyan szituációkban, ahol a nagy teljesítmény és gyors vízhozam a lényeg. Persze megvehető az a csőszivattyú, ami a ház körüli feladatokra lett tervezve, mondjuk a kert öntözésére, esetleg a medence vízének a cseréjére, feltöltésére.

Hogyan is működik a csőszivattyú? A mélykúti, búvár- és merülő szivattyú néven is ismert eszköz lényege, hogy képes akár 10 méterről vagy annál mélyebb helyről vizet kinyeri. Nem szívja a vizet, hanem sokkal inkább a felszínre nyomja.
Nem csupán víz, hanem szinte bármilyen folyadék áramoltatására alkalmas. A csőszivattyú az olajkitermelés során is igen gyakran használt berendezés. A sokoldalúságának hála számtalan helyen megállja a helyét, sőt, egy elengedhetetlen szerkezetnek számít.