Mosogató duguláselhárítás otthon – lehetséges?

mosogató duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás

Amikor sokat tartózkodunk a konyhában, akkor előbb vagy utóbb beleesik valami a lefolyóba. Szerencsére a mosogató duguláselhárítás nem mai dolog és akár mi is elvégezhetjük. Az egyik problémát az szokta okozni, hogy hajlamosak vagyunk hideg vízzel mosogatni.

Ez ahhoz vezet, hogy a zsíros ételek kényelembe helyezik magukat és lassan, de biztosan rátapadnak a lefolyó falára. Minél több zsíros étel kerül bele, annál nagyobb lesz a tapadás. Ezen persze azonnal fennakadnak majd az apró zöldségdarabok és egyéb szennyeződések, végül pedig a víz sem tud rendesen lefolyni. Ha el akarjuk ezt kerülni, akkor mindig használjunk meleg vizet és megfelelő mosogatószert!

Mit tehetünk, ha már megtörtént a baj? A mosogató duguláselhárításhoz válasszuk a szódabikarbónát és az ecetet. Ezt mindig forró vízzel öblítsük át és még a kellemetlen szagoktól is elbúcsúzhatunk. Azonban, ha komolyabb a baj, akkor nincs más hátra, mint a szifon levétele. Ezt érdemes amúgy időközönként elvégezni, nemcsak akkor, amikor beütött a baj.