Mire használható a vastag fonal?

vastag fonal vastag fonal

Habár rengetegen áldoznak a kötésnek és a horgolásnak, alapvetően egy rendkívül nagy szakértelmet, koncentrációt és kézügyességet megkívánó hobbiról van szó. Ugyanis már az anyag kiválasztásakor könnyedén belebukhatunk egyes projektekbe.

A vastag fonal első körben talán mindenkinek elnyeri majd a tetszését, hiszen viszonylag egyszerű vele dolgozni és kiválóan alkalmas a pulóverek, a melegebb ruhadarabok megalkotásához. Azonban ez így egy nem teljesen pontos megállapítás. Tulajdonképpen magát a kifejezést, hogy vastag fonal, nagyjából a C mérettől, vagyis 19-16 szemtől kezdődően használhatjuk. Ez viszonylag elég széleskörűen felhasználható, például pulóverek, esetleg zoknik megalkotásához is. Ezt követi a D méret, ami alkalmas lehet a téli meleg ruhadarabok elkészítéséhez.

Az E méret már joggal nevezhető vaskosnak, főként sálak, sapkák, kesztyűk és rendkívül meleg felsők készülnek belőle. Végül pedig az F méretű vastag fonal következik, ami már igazi ritkaságnak számít, ugyanis ennél valóban egyedülálló vastagságról beszélhetünk.