Minden, amit a kannabisz olajról tudni kell

kannabisz olaj kannabisz olaj

A kender az egyik legtöbbet kutatott és vizsgált növények közé tartozott az elmúlt évtizedekben. A növényből nyert, sokak által évek óta használt szer a kannabisz olaj. Milyen szer ez? Az ipari kenderből előállított gyógynövény tartalmú készítményről van szó, amelyiknek 2 fő típusa van. Az egyik a sima kenderolaj, ami a kender növénynek a magjából hidegen, préselve készül.

A hidegen sajtolt kendermagolajat főleg étkezésre alkalmazzák. Salátákhoz tökéletesen beválik, hiszen egy sajátos íz biztosít az ételnek. Az olajok tele vannak egészséges Omega-3 zsírsavakkal és ásványi anyagokkal. A másik csoport a kannabisz olaj, amit CBD olajként ismernek sokan. A kender virágzatából nyerik ki.

Az olajat nem az íze miatt, hanem az egészségügyi hatása miatt fogyasztják. A kannabidiol az olaj alapja, ami a kender fontos alkotóeleme. A kannabisz olaj pedig nagy mennyiségben tartalmaz CBD-t, aminek számos pozitív hatása van a szervezetre. Sokan azért választják a készítményt, mert erős gyulladáscsökkentő hatással bír. Megannyi kór tüneteinek az enyhítésére szolgál, illetve az immun- és idegrendszert is nyugtatja, védi.