Mi pontosan az energiahatékonysági beruházás?

energiahatékonysági beruházás Energiahatékonysági beruházás

Az optimális energiafelhasználásnak komoly szerepe van a mindennapokban, ami ugyanúgy érvényes a nagyvállalatokra, ahogyan a magánotthonokra. Ugyanakkor tényszerűen elmondhatjuk, hogy a cégek komolyabb szereplők ebben a faktorban, ezért fokozottan oda kell figyeljen minden vezető a célirányos és lehetőleg környezetbarát megoldások kialakítására. Hogyan kapcsolódik ehhez az energiahatékonysági beruházás? Nagyon szorosan és megéri a lehetőségek kihasználni, amíg a módunkban áll.

A környezetvédelmi irányelvek egyre szigorodnak az utóbbi időkben, főként ami az Európai Unió országait illeti. A különböző egyezmények nagyon komoly szabályozásokat írnak elő, amiket kötelező betartani. Éppen ezért megéri kiaknázni a rendelkezésre álló lehetőségeket, amilyen ez előbb említett befektetés is. Hogyan tehetünk szert plusz összegekre? Voltaképpen a vállalkozás a saját adójának egy jelentős részét használhatja fel.

Tudnunk kell, hogy minden olyan szervezet, amelyik jövedelemszerzésre irányuló tevékenységet folytat, kötelezően be kell fizesse a társasági adót. Ez az összeg több minden függvényében változhat, de ökölszabályként elmondható, hogy az adózás előtti pozitív mérleg körülbelül 9 %-a képezi ezt a keretet. Ezen befizetés jelentős részét ugyanakkor vissza lehet igényelni TAO beruházás formájában. Ami az energetikai célú befektetéseket illeti, azok elérhetik a 70 %-os támogatási keretet. Általában megszabott, hogy pontosan mire lehet elkölteni ezt az összeget.

Ebbe a kategóriába tartozik az elektromos autóvásárlás, világítástechnika, kazáncsere, folyadékhűtő rendszer-, szivattyú-, esetleg szervercsere. Természetesen jól jön a profi segítség az igénylés benyújtásához, ezért megéri szakemberekkel felvenni a kapcsolatot. A Get Energy Kft. több mint 10 éves tapasztalatával az energia tanácsadási, auditori, szakreferensi szakmákban piacvezető. Érdemes tehát ide fordulni segítségért, ha belevágnánk egy komolyabb beruházásba és nem tudjuk, milyen módon kezdjünk neki. Töltsük ki a getenergy.hu weboldalon található űrlapot és vegye kezdetét a folyamat!