Mennyibe kerül most egy mulcsozó kalapács?

kalapácsos mulcsozó Kalapácsos mulcsozó

Az ember hajlamos azt hinni, hogy mindent sokkal jobban tud és ezért a természet fölé helyezi magát. Valójában annak a szerves része és mellérendelt, együttműködő viszonyt kellene kiépítenie, különben komoly problémák merülnek fel. Szerencsére, a modern tudomány és azok lelkes hívei lassan belátják, miszerint vannak olyan megoldások, amelyek segíteni tudják a természeti rendszereket, mindezt úgy, hogy az jó az embereknek is. A területrendezés egyre inkább központba kerülő kérdés.

Kevesen szeretik az elvadult, parlagon hagyott felületeket, ráadásul ezek karbantartását gyakran törvények írják elő. Legelőknél a kaszálás rendszeresen alkalmazott eljárás, de itt általában a produktumot is összegyűjtik. Vannak azonban olyan helyszínek, ahol ez nem oldható meg, viszont mégis törekedni kell a lágyszárúak terminálására, az állapotfenntartás érdekében. Árokpartokon, köves területeken, erdőszéleken, ahol gyakran bokros és erősebb szárú növényzet szintén megjelenik, a hagyományos kaszálás nem opció.

A kalapácsos mulcsozó ugyanakkor megbirkózik a feladattal. Ezek a rendszerek sajátos elven működnek. Voltaképpen szárzúzás történik általuk. A több kalapáccsal ellátott berendezés egy mezőgazdasági vontató után csatlakoztatva végzi a feladatát. Sokat segíthet egy ilyen kalapácsos mulcsozó. Kedvező áron rendelhető meg, valamint minimális karbantartás mellett, jelentős területek lefedését teszi lehetővé. A talajfelszín kímélését teszi lehetővé, mert a munkálatot követően a növényi maradványok helyben maradnak, ami letakarja a felületet, ezzel csökkentve a gyomosodás esélyét, valamint visszatartva az eső tömörítő hatását.

A folyamatosan borított felszín nem szárad ki könnyen és az élet aktivitása révén, a szervesanyag tartalma növekszik, miközben a felszín karbantartása sem marad el. Ha vannak olyan területek, ahol időközönként el kell végezni egy alaposabb gyomtalanítást, akkor ez megoldható vegyszerek alkalmazása nélkül is, magas hatékonyság mellett. A novara.hu weboldalon a pontos műszaki paraméterek ismeretében megrendelhető az UML 170 kalapácsos mulcsozó.