Különleges hőmérsékleti körülmények uralkodnak a hűtőházakban

hűtőház hűtőház

Tanulmányok szerint, a hűtőláncok világpiaca hatalmas bevételt hoz évről-évre. Egy hűtőház az ágazat szigorú követelményeihez igazított feltételeket igényel. Az ilyen raktárhelyiségeket a hőmérséklet megfelelő szabályozását biztosító hűtőberendezésekkel szerelik fel.

A hűtőházakban használt állványoknak olyan szerkezeteknek kell lenniük, amelyeket hideg környezetben való működésre terveztek és általában rozsdamentes acélból készülnek. A hűtött körülmények között történő raktározás egyik nehézsége az alacsony hőmérsékletnek az emberi egészségre, valamint a tároló- és kezelő berendezésekre gyakorolt káros hatása. Ennek enyhítése érdekében, a hűtő- vagy fagyasztóládába telepített berendezéseket hozzá kell igazítani az ilyen típusú környezethez.

Másrészt, mivel a hűtőházakban tárolt termékek érzékenyek a hőmérséklet változásaira, a létesítményekben általában érzékelőkkel szabályozzák a hőmérsékletet. Párátlanítókat is alkalmaznak, mivel ezek jelentősen csökkentik a jégképződést, a hirtelen hőmérsékletváltozást, a kondenzációt és a hidegveszteséget.