Kötelező biztosítás árak – Gyakori kérdések és válaszok

Kötelező biztosítás Kötelező biztosítás

Autótulajdonosoknak minden évben ki kell fizetniük a kötelező biztosítást, ha járni akarnak a gépkocsijukkal. Viszont mindenki igyekszik a lehető legolcsóbb megoldást választani, ezért több biztosítónál is érdeklődik. A kötelező biztosítás árak összehasonlítása kalkulátor segítségével jóval egyszerűbb. A biztoshely.hu weblapon megtalálható kötelező biztosítás díjszámító rendszer szépen megmutatja, hogy melyik társaság mit és mennyiért kínál, az árak összehasonlítását online módon azonnal el lehet végezni.

Így nem kell személyesen vagy telefonon keresztül felkeresni egyetlen biztosítót sem. Ráadásul a váltási időpontokban a biztosítók jócskán olcsóbban kínálják a termékeiket, mint év közben. Ezért azok, akik élnek az év végi váltás lehetőségével, sokkal jobban járnak anyagilag, mert akár 50%-os díjcsökkenés is elérhető ebben a periódusban.

A kötelező biztosítás díja sokféle tényezőtől függően alakul, leginkább a gépjármű teljesítménye határozza meg, de az is sokat számít, hogy az ügyfél hány éves, vannak-e kiskorú gyermekei, sőt, még olyan konstrukciók is léteznek, amelyek alapján kedvezményeket kapnak például a közalkalmazottak. A bonus malus rendszerben lévő besorolásunk szintén hozzájárul a díj alacsonyabban tartásához, de akár többletdíj fizetését is eredményezheti. Választhatjuk bármelyik biztosítótársaságot, a jogszabályok minden esetben körülhatárolják a szerződés tartalmát, az árakat és a díjszámítás módját.

További nagy előnyökre tehet szert az a gépkocsi-tulajdonos, aki nem idegenkedik az internet világától, ugyanis már a díjhirdetés napján, elsők között értesülhet az összes vezető biztosító meghirdetett díjáról. Ez nagy előnyt jelent a mai világban például azokkal szemben, akik órákat állnak sorban a biztosítójuknál és majd csak néhány nap múlva tudnak döntést hozni arról, hogy megéri-e maradniuk vagy érdemesebb váltaniuk. Személyes szerződéskötéskor még online kedvezményre sem számíthatunk. Tájékozódjon a Biztoshely biztosítási portálon és kössön helyben kötelező biztosítást online!