Kocsijának sem árt a nyári öltözet

Minőségi abroncs

A hideg hónapok lecsengésével fontos, hogy lecseréljük a téli abroncsokat. Itt a jó idő, úgyhogy érdemes a kocsit is másképp öltöztetni! Ezen a linken különféle nyárigumi akciókat is találhat. A kínálat igazán széles, ezért nem csoda, hogyha nehéz lesz eligazodni.

Azonban, ha tudjuk, hogy miként kell kiválasztani a megfelelő nyári gumit, akkor sokkal könnyebb lesz a dolgunk. Elsődleges szempont a méret, ami minden autómárka esetén változó lehet. Ezért a kezelési útmutatóban írtak alapján kell eljárnunk a méret szempontjából.

Ne hamarkodjuk el a nyári gumi felszerelését. Hogyha a hőmérséklet tartósan 7°C fok fölé emelkedett, akkor már nyugodtan válthatunk, viszont az alatt még a téli gumi használata tanácsos.

Ez az a pont, amikor már a téli abroncsok túl lágynak fognak bizonyulni, amelyek befolyásolni fogják a fogyasztást, hangosabbak és gyorsabban fognak kopni a melegben, mint télen. A nyári gumi ezzel szemben sokkal jobb fogyasztást fog eredményezni, amennyiben a megfelelő mintázatot választjuk. Erről hasznos tippeket találhatunk a gumidirekt.hu weboldalon.