Kényelmes, puha babaruha

babaruha Babaruha

Már a baba megszületése előtt érdemes gondoskodni néhány nélkülözhetetlen holmi beszerzéséről, mivel már az első pillanattól szükség van ezekre. Milyen babaruha tartozik ebbe a kategóriába? Az első időkben a rövid- és hosszú ujjú bodyk alkotják a picik első ruhadarabjait. Ez a legalapvetőbb ruházat, amiből célszerű többet is vásárolni. Könnyen fel lehet adni a csöppségre, nincs kint belőle a dereka és rendkívül kényelmes viseletet biztosít. Igazán praktikus ez a babaruha, mert alul patentos, így pelenkacserénél egyszerűen csak széthúzzuk.

Bodyt mindennap adunk a picire, bármilyen évszak legyen, a különbség a nyári és a téli változatok között csupán az anyag vastagságában és az ujjak hosszában rejlik. Általában 100%-os pamutból készülnek ezek a kényelmes ruhadarabok, így nem irritálják a csöppség finom bőrét. Ma már nagyon aranyos mintázatokkal kaphatóak, szebbnél-szebb színekben és árnyalatokban. Azonban ezzel még nem ér véget a babaruha típusok listája, mert sok más ruhácskára is szükség van.

Praktikus és szép babaruha

Télen, valamint az átmeneti időszakokban jól fel kell öltöztetni a picit, nehogy megfázzon. Ilyenkor nagyon hasznos babaruha a harisnyanadrág, amiből tanácsos olyat választani, ami csúszásgátlóval is el van látva. Ha ilyet adunk rá, akkor nem kell attól félnünk, hogy elcsúszik, miközben tipeg vagy szalad a parkettán. A harisnyanadrág kiválóan kombinálható bodyval, ha nincs annyira meleg a lakásban, esetleg kicsit fázósabb. Továbbá, a babaruha kategóriába tartoznak a nadrágok, pulóverek, mellénykék, különböző felsők.

Éjszakára a pizsama nem elegendő, hiszen a kicsik elég sokat forgolódnak, ezért célszerű praktikus hálózsákot is beszerezni. Ezt a takarót a gyerek nem tudja lerúgni magáról, így egész éjjel melegben alszik. A szülők sem kell aggódjanak, hogy a kicsinyük reggelre megfázik. A kezeslábas szintén rendkívül praktikus babaruha, ami egyetlen csöppség ruhatárából sem hiányozhat. Nem véletlen, hogy az újszülöttet látogatók ajándéka is a legtöbbször ez a kis ruhadarab.