Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó – igen vagy nem?

jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó

Akiket komolyan foglalkoztat az elektromos robogó vételének gondolata, viszont még nem ástak eléggé a téma mélyére, óhatatlanul is felteszik a kérdést: vajon milyen speciális jogosítvány szükségeltetik ahhoz, hogy a KRESZ szabályainak megfelelően közlekedhessenek a leendő járgányukkal? Egyáltalán létezik jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó?

A válasz rövid és nagyon konkrét: a szóban forgó dokumentum hiányában nem vezethető a jármű! Azonban fontos hozzátennünk azt is, hogy semmilyen speciális jogsit nem kell beszereznünk: AM vagy B jogosítvány birtoklásával már magabiztosan szelhetjük az utakat.

Bár a rendőrség eddig hajlamos volt szemet hunyni a szabálysértés fölött (különösen vidéken, ahol az idősebb generáció képviselői a kisebb teljesítményű e-járműveikkel közlekednek), ez a tendencia már nem állja meg a helyét napjainkban. Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó tehát nem létezik, vagyis a kereskedő, aki ezen címszó alatt hirdeti a portékáját, félrevezeti a vásárlóit.