Ilyen árakon mozognak most a szemészeti műtétek

szemészeti műtéteket Szemészeti műtéteket

Azt mindenki tudja, hogy egyes műtéti beavatkozásokért fizetni kell abban az esetben, ha magán gyógyintézetet választunk. A lézeres szemműtétekkel pontosan ez a helyzet, de mint a legtöbb egészségügyi szolgáltatásnál, itt sem az ár az elsődleges szempont, amit mérlegelünk, hanem sokkal inkább az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy a legjobb szakember végezze el a beavatkozást, ami a tökéletes eredményt hozza. A kezelés típusától is függ, hogy milyen árakon végeznek bizonyos szemészeti műtéteket (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14).

A Budai Szemészeti Központban nagy tudású orvosok, modern felszerelés van, ezért ide bizalommal jöhetnek a betegek. Négyfajta lézeres szemműtét közül választhatnak a páciensek, amelyek nem csupán árban, hanem a kellemetlenségek megjelenésében és a regenerálódási időszakban is különböznek egymástól. Jellemzően a kedvezőbb árú beavatkozásoknál hosszabb a lábadozási idő, így a munkából kieső napok száma is. Ezen kívül igazán kellemetlen érzések is kísérhetik az operáció utáni regenerálódást.

A legolcsóbb a PRK beavatkozás, aminek esetében akár 6 hónapig is eltarthat a tökéletes éleslátás kialakulása, ráadásul ez a műtéttípus jár a legtöbb kényelmetlenséggel. Az ismételt munkába állásig pedig akár 7-10 nap is elmúlhat. Figyelembe véve mindezeket, nem biztos, hogy ez a legolcsóbb megoldás. Az érintésmentes Zero Touch eljárásnak már a neve is sokat elárul, hiszen itt nem a műtő orvos végzi el a felső hámréteg eltávolítását, hanem maga a lézer.

Ennek az eljárásnak az előnye, hogy a látás hamarabb kitisztul, mint a PRK esetén és gyorsabban zajlik a regenerálódás is. Bár többe kerül, mint az előző operáció, a lebenyes lézeres szemműtétekhez képest még mindig hosszabb időt vesz igénybe a regenerálódás. Ezekkel ellentétben, a LASIK típusú beavatkozás rendkívül kíméletes módszer, ami után néhány órával már éleslátás alakul ki a páciensnél. A legdrágább beavatkozás a FEMTO elnevezésű lézeres szemműtét, de ennél már rögtön vagy pár óra múlva kialakul a tökéletes látás, enyhe kellemetlenséggel jár és akár másnap munkába állhat a megműtött személy.