Igény szerint használt monitor kicsitől a nagyig

használt monitor Használt monitor

A számítógép monitor nélkül olyan, mint egy kiskereskedelmi üzlet kirakat nélkül, szép-szép, de túl sok haszna nincs. Ha nem szeretnénk akár 80-100 ezret költeni egy új képernyőre, akkor érdemes körülnézni az ebyte.hu használt monitor kínálatának darabjai között, mert már néhány ezresért találhatunk megjelenítőket.

Nemcsak az árak változatosak, hanem a méretük és a képarányuk is. 20 évvel ezelőtt alig lehetett a klasszikus 4:3 képaránytól eltérő monitorokat találni, ma pedig a 16:9-cel lenne ez a helyzet, ha időközben nem jelentek volna meg, a még ennél is szélesebb modellek.

De általánosságban elmondható, hogy ma túlnyomó többségében 16:9 és 16:10 a domináns arány, így ha valami miatt a korábbi 4:3 mentén lenne szükségünk megjelenítőre, a használt monitorok között kell szemezgetni.

Olyan ez a számítógépek világában a monitoroknál, mint a divatban a trend. Hiába szeretjük a klasszikus szabást vagy stílust, ha az új cipők, nadrágok, de még a szemüvegkeretek is mind-mind az újvonalas megoldások mentén készülnek.