Hogyan lehetséges az ízületi gyulladás kezelése házilag?

Az emberek gyakran panaszkodnak arra, hogy fájnak az ízületeik. Mivel ez a helyzet nagyon idegesítő, ezért mindenki tudni szeretné, hogy ízületi gyulladás kezelése házilag mennyire teljesíthető. Az egeszsegszakerto.hu weboldal szerint csak akkor érhető el érezhető hatás a gyógynövényekkel, ha enyhe esetről van szó. A kúszó fajdbogyóból készült olaj kipróbálható ebben a helyzetben. Sajnos a kurkuma fájdalomcsillapító hatása csak nagyobb mennyiségben történő fogyasztásnál érvényesül, ezért az ízületi gyulladás kezelése házilag csak akkor lehetséges vele, ha valaki tabletta vagy kapszula formájában szedi be.

A benne lévő kurkumin képes rugalmasabbá tenni az ízületeket. A növényi olajok fogyasztása is jó hatással lehet a testre. Érdemes minél egészségesebben étkezni, mert így a panaszok súlyossága valószínűleg mérséklődik. Az ízületi gyulladás kezelése házilag nem ajánlott abban az esetben, ha valakit komoly fájdalmak gyötörnek.

Ilyenkor minél hamarabb fel kell keresni az orvost, aki gyógyszert fog felírni a tünetek kezelésére. Ugyanakkor érdemes megjegyeznünk, hogy hosszútávon nem szabad szedni ezeket a tablettákat, hiszen gyomor- és bélrendszeri panaszokat okozhatnak. A gyulladáscsökkentő krém remek alternatíva lehet ebben a nehéz helyzetben. Sok múlik azon, hogy milyen hatóanyag van benne. A fent említett weboldalon el lehet olvasni, hogy pontosan milyen típusok állnak a vevők rendelkezésére. Elsősorban a nem-szteroidos készítmények közül kell válogatni.

A gyógynövényes gyulladáscsökkentő krém nagyon keresett a piacon, éppen ezért érdemes próbát tenni az árnikás, a vadgesztenyés vagy a rozmaringolajas típussal. A kamilla és a körömvirág szintén igen ismert a magyarok körében. Az aloe vera, a kakukkfű, a cickafark és a fűzfából kivont szalicilsav szintén jó választásnak bizonyul. A gyulladáscsökkentő krém nem kerül túl sok pénzbe, ezért érdemes a megvásárlása mellett dönteni. Ki lehet próbálni többféle típust is a szakértők szerint, mert nagyon változó, hogy kinek melyik válik be.