Hogy zajlik a páratartalom csökkentése házilag?

páratartalom csökkentése házilag páratartalom csökkentése házilag

A penész nagyon könnyen megjelenhet azokban a lakásokban, ahol magas a páratartalom, így a falakon, a bútorok hátulján, sőt, még a lakástextíliákon is lehetnek penészfoltok. A szaküzletekben sokféle páramentesítő készülék kapható, de ha olcsóbban akarjuk megúszni a dolgot, akkor remek alternatívák vannak, tehát a páratartalom csökkentése házilag is megtörténhet. Ez egyszerűen megoldható a pehely formában megvásárolható nátrium-kloriddal. Amint beszerezzük, alig pár ezer forintért, rövid időn belül összeállítható a házi páramentesítő.

Ezzel a metódussal sikeres lesz a páratartalom csökkentése házilag és elkerülhetjük a penészfoltok megjelenését. Leginkább a fürdőszobában okoznak gondot ezek a foltok, de ha nincs megfelelő hőszigetelés, akkor a lakás bármelyik helyisége érintett lehet. Fontos a rendszeres, kereszthuzattal történő szellőztetés is, a bukóra nyitott ablakok nem elegendőek. Szerencsére, a páratartalom csökkentése házilag nem ördöngösség, igazán hamar és könnyen megoldható szükség esetén.

Néha szükséges a penészes fal kezelése házilag

A háztartásokban elengedhetetlenek az olyan tevékenységek, amelyek nyomán a páratartalom megnő és ha nem sikerül elejét vennünk, akkor előbb-utóbb a penész is megérkezik. A penészes fal kezelése házilag teafaolaj használatával könnyen kivitelezhető, mert ez a természetes gombaölő szer képes eltüntetni a foltokat. Sőt! Megakadályozza az újabb spórák kialakulását is. Penész ellen bevethető továbbá a grapefruit-mag kivonat is. A teafaolajhoz hasonlóan, ezzel bepermetezzük a foltokat, majd pedig letöröljük egy száraz ronggyal.

Így történik tehát a penészes fal kezelése házilag ezzel a két természetes szerrel. Hatásos megoldás az ecet is, ami kiválóan alkalmazható akkor, ha a penész megjelent a fürdőszoba falán, a csempéken vagy a fugákon. Antibakteriális, savas hatásával elbánik az ellenséggel. A citromlé és a szódabikarbóna szintén bevethető, amikor a penészes fal kezelése házilag kerül elvégzésre. Ezek a szerek fillérekbe kerülnek, mégis sokkal hatékonyabbak, mint a boltban kapható penészmentesítők.