Hajolaj a kezelhető frizuráért

hajolaj Hajolaj

Egészség és kinézet szempontjából egyaránt fontos a haj tökéletes ápolása, erre pedig már vannak kiváló természetes kozmetikumok. Ezek egyik csodás példánya a hajolaj, ami kondicionál, fényessé és selymessé, pihekönnyűvé teszi a hajat. Ha különlegesen puha hajra vágyik, akkor tanácsos a medinatural.hu webáruházban kapható marokkói argán hajolaj használata mellett döntenie. Ez a növényi olaj a leggazdagabb E-vitaminban, kiemelten ajánlott a sérült, töredezett szálakra, valamint száraz fejbőrre.

Megújítja a roncsolt haj szerkezetét, a tincsek rugalmasságát is visszaállítja ez az antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban gazdag, természetes hajolaj. Használata által sokkal kezelhetőbbé válik a frizura. De az egészséges, erős haj növekedését is elősegíti, valamint enyhíti a fejbőr irritációját. Ezeken kívül megvédi a káros környezeti hatásoktól. Tanácsos minden héten egyszer argán olajos éjszakai regeneráló pakolást alkalmazni a fürtjeinken, reggel pedig kimosni belőle.

Ez a hajolaj nagyon jót tesz, érdemes kipróbálni. Ha már a hajkoronánk újra a régi formáját mutatja, a bőrápolásra is nagy figyelmet kell fordítanunk! Az érzékeny és száraz felhám elsőrendű táplálója és védője a mandula olaj, ami rendkívül kíméletes még az ekcémás bőrön alkalmazva is. Továbbá arclemosónak, ajakápolónak, sarok-, talp- vagy könyökpuhítónak szintén kiváló ez a termék. A terhes nők is kedvelik a mandula olaj használatát, mert eredményesen ápolhatják vele a növekvő pocakjukat, később pedig babájuk finom bőrét is, mert annyira gyengéd.

Azonnali segítséget nyújt a dehidratált, hámló és viszkető bőrnek, gombás fertőzések esetén szintén kiváló a mandula olaj. Mindezek mellett, hajápolásra, tápláló pakoláshoz ugyancsak remekül felhasználható, nyaralás alatt a napsugárzás vagy a sós tengervíz károsító hatásától is meg lehet védeni a tincseket, ha a mandula olajjal dörzsöljük be. Amennyiben hajmosás előtt 20-30 percig a fejünkön tartjuk a mandula olajos pakolást, akkor gyönyörű, puha hajfürtjeink lesznek.