Falfestési ötletek az egyedi belső térért

falfestési ötletek Falfestési ötletek

Festékkel és ecsettel vagy szivaccsal egyedi faldekorációt készíthetünk. Milyen lehetőségeket kínálnak a falfestési ötletek? Az ombre hatású fal nagy trendnek mutatkozik idén. A színek keveredésének hatását, az árnyalatok intenzitásának fokozatos csökkentésével és a közöttük lévő határok elmosódásával érjük el. Ennek az eredménynek az eléréséhez 2-5 árnyalatú, lehetőleg egymáshoz közeli, de különböző intenzitású festéket kell választani. A tónus átmenetek elhatárolását ceruzával felvázolt segédvonalak segítik.

Ezek a vonalak futhatnak vízszintesen vagy függőlegesen, esetleg absztraktabb változatban különböző irányokban. Ha a falfestési ötletek közül az ombre technikát választjuk, a következő lépés, hogy felvigyük az első sávot a legvilágosabb színből és közvetlenül alatta vagy mellette egy árnyalattal sötétebb színt alkalmazzunk. Amíg az emulziók még nedvesek, ecsettel vagy nedves szivaccsal homályosítsuk el a közöttük lévő határokat. A falfestési ötleteknek ezt az inspiráló technikáját azonban érdemes mértékkel alkalmazni.

Kreatív kísérletezés a falfestési technikákkal

A kör vagy ív motívum számos modern faldekorációs inspirációban megjelenik. Egy nagy kör közvetlenül a kanapé fölött vagy árkád jellegzetes színben az ágy fölött a hálószobában abszolút sláger lett az elmúlt szezonokban. Az ilyen típusú falfestési technikák létrehozásához szükségünk lesz egy sablonra vagy mérőszalagból, zsinórból, ollóból, tűből és ceruzából álló készletre. Először mérjük meg a kör sugarát a zsinóron, majd vágjuk le ezt a részt a zsinórból.

Egy tű segítségével a zsinórt a középpontnál a falhoz rögzítjük. Tegyünk ceruzát egy hurokba, húzzuk ki a zsinórt és körbe-körbe haladva rajzoljunk egy kört vagy ívet. Most már csak a rajzolt forma körvonalát kell megfestenünk és a közepét a hengerrel kitöltenünk. A modern falfestési technikák rámutatnak arra, hogyan lehet a falakat strukturális festékkel borítani, ami nemcsak színt, hanem határozott háromdimenziós felületet is biztosít. Ez a termék tehát bizonyos értelemben a festék és a dekoratív vakolat közötti köztes forma.