Ezekre figyelj az elektromos láncfűrész használata előtt!

elektromos láncfűrész Elektromos láncfűrész

A téli, tavaszi időszakokban, de igazából egész évben bármikor szükség lehet bizonyos szerszámokra, amilyen például a láncfűrész. Ennek a kivételes eszköznek nagy haszna van, amikor a tüzelőt kell összeaprítani, esetleg a kiszáradt gyümölcsfákat eltávolítani a kertből vagy a vastagabb ágakat lemetszeni. Kialakításukból adódóan szinte bárki könnyedén alkalmazásba veheti azokat. Amennyire hatékonyak ezek a szerszámok, olyan veszélyesek is tudnak lenni, ha nem figyelsz a biztonsági előírásokra. Tény, hogy nem szabad elmenned néhány alapvető feltétel mellett figyelem nélkül.

Abból adódóan, hogy elektromos kivitelekről van szó, gyakran képbe kerül a kábel, mint akadályozó tényező. Éppen ezért nem is szokták nagyon távol használni a konnektoroktól. Inkább egy biztos és stabil vágóhely keretén belül kerül kiaknázásra a képessége. Tehát nagyon érdemes szem előtt tartanod, nehogy összegabalyodjon, esetleg megszakadjon vagy elvágásra kerüljön a kábel.

A másik komoly veszélyfaktor, amire fokozottan ügyelned kell az a lánc. Ez az éles kiegészítő, ami a munka oroszlán részét végzi, azonnal lekaphatja az ember úját, ha az rossz helyre kerül. Természetesen a gyártók gondoltak erre és igyekezet minden fontos óvintézkedést megtenni, hogy elkerülhesd a baleseteket. Még visszacsapás ellni óvintézkedés is történt, így, amikor valamilyen oknál fogva elakad a fűrész, a lánc forgása azonnal megáll. A túlzott használat elkerülése sem mellékes.

Amennyiben nem szeretnéd gyorsan tönkretenni a műszert, úgy érdemes figyelned az olajszintet, ami a lánc kenését végzi. Amennyiben elmarad az utántöltés, akkor a fogaskerekek gyorsan besülhetnek és jó esetben megúszható a figyelmetlenség egy alkatrész cserével, de az is lehet, hogy a motor teljes le fog égni. A nélkülözhetetlen védőfelszerelések alkalmazása is kötelező. A kesztyű és szemüveg viselésével minimalizálhatod a kicsapódó forgács okozta kellemetlenségeket. A rendszeres gyakorlat során gyorsan rájössz, hogy milyen hibákat lehet véteni a láncfűrész használatában és a tapasztalatszerzésnél nincs jobb tanítómester.