Amikor elengedhetetlen az engedély a kazáncsere elvégzéséhez

kazáncsere kazáncsere
A meglévő kazánt le lehet cserélni egy újra akár engedély nélkül is, de csakis bizonyos korlátozásokkal és persze a szabályok betartásával. Az engedélyköteles kazáncsere a nagyobb teljesítményűre való váltáskor szükséges. Illetve akkor is szükség van erre, ha a meglévő fogyasztói vezetéken változtatni, esetleg rövidíteni vagy bővíteni kell.
Mi a teendő akkor, ha a kazáncsere engedélyeztetéshez kötött? Első lépésként egy épületgépész tervezővel tervet szükséges csinálni a cseréről és az összes változtatásról. Gondolni kell itt a gázvezetékek áthelyezésére, rövidítésére, bővítésére és még a radiátorok felhelyezésére is.

Ha ez meg van, akkor jöhet a gázberendezés cseréjének bejelentése, illetve a terv engedélyeztetése a gázszolgáltatóval. Annyit tudni kell itt, hogy a szolgáltató akár kérhet egy nyilatkozatot is a kéményseprőipari szolgáltatótól. Ha meg van a kazáncsere engedélye, akkor már kezdetét is veheti a munka.
Nem szabad persze elfelejteni, hogy a legkisebb feladatot is csak egy szakavatott személy végezheti, aki gázszerelő igazolvánnyal rendelkezik. A kazáncsere befejeztével a végeredményt a gázszolgáltató ellenőrzi műszaki és biztonsági szempontból. Ha mindent rendben találnak, akkor az ellenőrzést követően jöhet az üzembe helyezés.

Egyre több mindenkit érdekel a fűtési rendszer átmosása ár

Sokan tapasztalják a fűtési szezon kellős közepén, hogy habár a kazán maximum teljesítményen van, a radiátorok sehogy sem akarnak felmelegedni és minden helyiségben hideg van. Ekkor a teljes rendszer tisztítása megoldhatja a problémát. Sokak nagy örömére a fűtési rendszer átmosása ár még abban az esetben sem mondható magasnak, ha egy komplexebb rendszerről van szó.
Akkor nem lehet várni ezzel, ha a rendelkezésre álló radiátorok teljesen vagy foltokban hidegek, gyengén melegednek, illetve a padlófűtés sem megy jól. A fűtési rendszer átmosása ár természetesen attól is függ, hogy mivel van dolguk a szakembereknek. De mi is okozhatja a fent leírt problémákat? Sokszor a gyártás során a csövekben és a radiátorokban olaj és más szennyező anyagok maradnak.