A Xiaomi okostelefonok az élre törnek

Xiaomi okostelefon Xiaomi okostelefon

2011 augusztusában új gyártó jelent meg a piacon. A Xiaomi okostelefon eleinte csupán Kínában, majd szép lassan az egész világon terjedni kezdett. A származási hely szerencsére nem megy a minőség rovására, mondhatni mindenkit megdöbbentettek az új készülékek tulajdonságai. A majd egy évtizede működő vállalat nem foglalkozik különösebben marketinggel, tudja, hogy erőlködés nélkül is el fog jutni a felhasználókhoz.

Míg az ismert nevek egyre borsosabb árakat kérnek a csúcskategóriába tartozó telefonokért, addig a Xiaomi nem emelkedik. Ma már nemcsak Android, hanem MIUI rendszer között is választhatunk, bár csak kisebb különbségek vannak közöttük.

A felhasználók mind a két rendszert szeretik, így mindenki maga dönti el, hogy melyik mellett teszi le a voksát. A cég két fő családra koncentrál, így válogathatunk a Redmi és Mi mobilok között. Előbbi az olcsóbb és egyszerűbb kategóriába tartozik, utóbbi pedig megverekszik a csúcskategóriás készülékekkel is. A Xiaomi okostelefonok folyton javulnak, mivel a cég felhasználóbarát.