A trekking bringák jellemzői

Kedvező árok, minőségi termékek Kedvező árok, minőségi termékek

Míg pár évvel ezelőtt a bicikli csak sima bringa volt, ma már rengeteg típus közül válogathatunk a különböző felhasználási módoknak megfelelően. Ezen fajták közül, egy a trekking kerékpár, amit más néven túra biciklinek is neveznek.

Ahogy az már a nevéből is kiderül, ez a modell a legalkalmasabb arra, hogy megfelelő útitársként szolgáljon a hegyi vagy erdei kirándulások során.

Minden ívét és kiegészítő elemét úgy tervezték meg, hogy maximálisan bírja még a nagyobb gyűrődést is, biztonságosan lehessen vele navigálni a különböző fadarabokkal és kisebb sziklákkal kikövezett úton.

A trekking tipikus jellemzői, amelyek alapján már ránézésre is megállapítható a típusa, a magas váz, a csomagtartó, a sárvédő, az enyhén hajlított kormány, valamint a néha extraként funkcionáló rugós nyeregcső és állítható kormányfej. Természetesen ennél jóval több ez a járgány, hiszen a trekking biciklik anyagválasztása is igen rendhagyó, mivel fenyőfák közötti szlalomozás közben kiemelten fontos a súlya és fékezhetősége is.