A szalvétatechnika egyszerű elsajátítása

szalvétatechnika Szalvétatechnika

Nagy divatja van napjainkban a tárgyak különféle módszerrel történő dekorálása. Ehhez számos alapanyag felsorakozik az erre szakosodott üzletekben, de mindenki otthonában is sok minden fellelhető. Például, az egyik filléres alapanyag a szalvéta, amivel többféle anyagot lehet díszíteni. A szalvétatechnika elsajátítása roppant egyszerű és könnyedén megtanulható, hiszen csak egy kis fantázia és némi kézügyesség szükséges.

Általában 2 vagy 3 réteggel kell számolni, de mindig csak a legfelső, a mintás réteget kell használni. A szalvétatechnika határozott, de finom kézmozdulatokat követel, amikor a ragasztóval rögzítésre kerül a felületen. Mindenképpen középről indulva kifelé kell húzni az ecsetet, hogy ne maradjon légbuborék alatta.

Az ecset nem lehet sem túl puha, sem túl kemény. Természetesen óvatosan kell bánni a nagyon vékony réteggel, ami a ragasztóval átnedvesítve roppant sérülékeny. Viszont, a szalvétatechnika olyan mutatós végeredménnyel szolgál, hogy egyre több felületet akar majd mindenki díszíteni.