A pénzszámoló kiszűri a hamis címleteket

pénzszámoló Pénzszámoló

Egy ilyen eszköz megléte nélkülözhetetlen a postákon, a bankokban, a pénzváltókban és mindenhol, ahol igazán nagy a készpénzforgalom. A professzionális készüléknek köszönhetően minimálisra csökkennek a hibalehetőségek, így nem kell aggódni a következetlenségek, tévedések miatt.

Annál is inkább, mert a pénzszámoló számos modellje nemcsak a pénzszámlálásra szolgál, hanem a hitelesség ellenőrzésére is. Egy jó minőségű készülék ugyanis felismeri a hamis címleteket. Ahogy a neve is mutatja, a pénzszámoló egyszerűen a pénz megszámlálására szolgál. A nagykereskedésekben és irodatechnikai boltokban kapható gépek közül azonban sok rendelkezik egyéb kiegészítő funkciókkal is.

Amikor pénzszámoló vásárlás mellett döntünk, ezeket figyelembe kell vennünk, és elemeznünk kell, mely lehetőségeket fogjuk ténylegesen kihasználni. Kétségtelen, hogy a pénzszámoló kiválasztásakor érdemes ellenőrizni a vevő és az adagoló kapacitását, valamint a maximális számlálási sebességet. Hasznos a beragadt bankjegyek felismerésére és a valutaváltásra szolgáló funkció is.