A luffa szivacs igazán hasznos

luffa szivacs luffa szivacs

A műanyagból készült változattól számos dologban eltér. A luffa szivacs nagyon különleges, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy tök felhasználásával készül. Száraz állapotban kissé durvább lehet a felülete, viszont vízzel érintkezve ez a dolog teljes mértékben megváltozik.

Amellett, hogy sokkal puhább lesz, még a térfogata is megnő. Bármilyen típusú edényeknél igénybe vehető, hiszen kíméletesen tünteti el az ételmaradékokat. Ugyanúgy kell használni, mint a hagyományos terméket. Mosogatás után a luffa szivacs kiöblítéséről ne feledkezzen meg! A benne maradt szennyeződéseket is érdemes kiszedni. Ezután alaposan ki kell szárítani, ezért érdemes szellős helyre rakni. Szakszerű alkalmazással sokáig meg fogja őrizni az eredeti kinézetét.

Mivel teljesen körbe van szegve, ezért mosógépben nyugodtan mosható. Az elhasználódást követően sem kell a kukába dobni, hiszen még takarítási célokra ideális lesz. A luffa szivacs testápolás tekintetében is eredményesnek bizonyul. Elősegíti az ápolószerek hatékonyabb felszívódását és leradírozza az elhalt réteget.