A könyvelés komoly dolog

könyvelés Könyvelés

Ön nyugodtan hátra dőlhet a karosszékében. Tudja, hogy pontosan miként kell elszámolni a fogyóeszközök számlát, amennyiben ÁFA kötelezettséggel bíró cége van. Vagy mégsem biztos a dolgában? A könyvelés nem játék, hanem igen komoly dolog. Aki szeret jól és nyugodtan aludni, az biztos, hogy profikra bízza a könyvelést.

Ez nem vicc, ez nem olyan, mint a foci, hogy ehhez mindenki ért. Ez egy szakma, az adózásnak pedig komoly szabályai vannak és ami még fontosabb, jelentős büntetések is repkedhetnek a levegőben, utólag pedig már kár arra hivatkozni, hogy a titkárnő rossz kupacba rakta a számlákat. Ráadásul az adózást leíró jogszabályok évről-évre változnak.

Néha sokat, néha keveset, de nem ez a fontos. A könyvelés nem olyan, mint a KRESZ, ha az ember jól vezet, elboldogul anélkül is, hogy tudná, pontosan mennyivel lehet tolatni a főúton lakókocsival. Például az adóbevallást is nagyon el lehet rontani csupán apróságokkal és milliós büntetés lehet a vége, miközben százezreket spórolt a könyvelésen.