A konyak az úriemberek nedűje

konyak Konyak

Ahogy manapság már szinte minden népszerű márka státuszszimbólumnak számít, úgy a régebbi korokban az alkoholok között is komoly rangsorolás történt. A legelegánsabb italok közé sorolható a konyak is, ami még a mai világban is rendkívül különleges, drága és persze ízletes alkoholnak számít.

Az előkelőségének kivívását főleg azzal érhette el, hogy csakis a meghatározott – főleg francia – területen, a megszabott szőlőfajtából – száraz, savas, könnyű fehérbor – állítható elő. Emellett az alkohol elkészítési folyamata sem tartozik a legkönnyebbek közé. Alapvetően a fehérbor kétszeri lepárlása után, a párlatot tölgyfahordóba helyezik, majd legalább 2 éven keresztül érlelik. A konyak ennek köszönhetően válik kissé karamell árnyalatúvá.

A manapság legkiemelkedőbb konyak márkák közé sorolhatjuk az A. De Fussigny, a Camus, a Courvoisier, valamint a Hennessy nevét. A fogyasztásuk csakis arra kialakított pohárból történhet, ezzel biztosítva az italnak a megfelelő, azaz a szobahőmérsékletet, amit a tenyerünk ad át a számára.