A keringtető szivattyú működése különböző rendszerekben

keringtető szivattyú keringtető szivattyú

Ahhoz, hogy egy lakás víz és meleg ellátása megfelelően működjön, testreszabott szerkezetre van szükség. Ebben az értelemben a keringtető szivattyú különböző rendszerekben használható, mint a fűtés, hűtés és használt víz. Megfelelően eltalált méretezése egy adott használati egységen belül megnövelheti az élettartamát, hatásfoka is emelkedhet és csendesebben működhet, ami sok esetben igen fontos szempont.

Mindenkinek lényeges a pénz és az idő, ezért a keringtető szivattyú igénybe vétele gazdaságosabbá és hatékonyabbá teszi a folyadék felhasználást azokon a helyeken, ahol a vízkivételi hely messzebb van attól a készüléktől, ami a meleg vizet generálja. Praktikus és megkönnyíti a mindennapi életet.

Többféle márkában és színben megtalálható a piacon. Egyik ilyen a Wilo Yonos Pico nevet viseli, számozása 25/1-4. Ennek a típusnak a beépített hossza 180 centiméter, maximális folyadék hőmérséklete 110 °C. A tengelye nemesacélból készült, súlyra pedig 1,8 kilogrammot nyom. A keringtető szivattyú sok esetben használatba vehető.