A futóbicikli, mint a magabiztosság eszköze

futóbicikli Futóbicikli

Az egyensúly kulcsfontosságú tényező a kerékpározásban. A futóbicikli pedig segít a gyerekeknek fejleszteni és elsajátítani ezt a fontos készséget. A kicsik szupersebességgel képesek közlekedni ezeken a kerékpárokon, mert magabiztosnak érzik magukat. Ráadásul azok a gyerekek, akik futóbiciklivel kezdik a tanulást, gyakran túllépnek a triciklin és a pótkeréken, ha pedig elég nagyok lesznek, akkor rögtön felpattannak egy pedálos kétkerekűre.

A babák már 18 hónaposan elkezdhetik ezeknek a használatát, míg a legkisebb pótkerekes kerékpárok is túl nagyok ebben a korban. Ezek jóval kényelmesebbek a számukra, mert a lábukat a talajra tudják tenni, így nagyobb biztonságban érzik magukat. Intuitív módon tanulhatnak meg egyensúlyozni, megfordulni és kormányozni, miközben kevésbé vannak kitéve az esésnek.

Ezen kívül könnyedén tudnak navigálni bármilyen terepen, mert a lábukkal irányíthatják, hogy a futóbicikli merre menjen. Száguldozhatnak gyepen, járdán és kavicson is. Imádni fogják annak a szabadságát, hogy oda mehetnek, ahová ők akarnak!