A fehér rum rövid bemutatása

fehér rum fehér rum

A nedű kifejezetten népszerű azok körében, akik az elegánsabb, könnyedebb ízvilágot kedvelik. A fehér rum nem csupán a koktélok egyik közkedvelt alkotóeleme, hanem önállóan is sokak kedvence. A története a Karib-térségben kezdődött, ahol a cukornád termesztése nagyon fontos gazdasági tevékenység volt.

A cukornád feldolgozása során keletkező melasz az ital alapanyagává vált. A 17. századra a térség szigetein már számos lepárló működött, így nem meglepő, hogy a nedű hamar népszerűvé vált az európai gyarmatosítók, különösen a tengerészek és a kalózok körében.

A fehér rum előállítását illetően azt kell tudni, hogy a fermentáció után lepárolják, majd rövidebb ideig érlelik, általában tölgyfahordókban. A Pina Colada, a Mojito és a Daiquiri kihagyhatatlan alapanyaga.

Gyakran keverik szódával, gyümölcslevekkel és más mixerekkel, annak érdekében, hogy kiemeljék az ízét. A fehér rum jéggel és önmagában fogyasztva is kiváló döntésnek bizonyulhat bármilyen eseményen. Mindenképpen érdemes kipróbálni, amennyiben szereti a különleges italokat.