A DogX szerint fontos a tájékozódás

dogX dogX

A kutya a leghűségesebb barátunk, és azoknak a szerencséseknek, akik egy ebbel élhetnek, kötelességük a kedvencük megfelelő táplálását is biztosítani. A nagy mennyiségben, rendszeresen adagolt kutyaeledelek azonban egészségügyi problémát is okozhatnak a DogX szerint.

Persze, a kis szeretetgombócok hálásan fogadják gazdijuktól az ízletes falatokat. Aki egyszer is a szemébe nézett egy kutyusnak, aki köszönetteljes pillantással köszönte meg az ételt, az pontosan tudja ezt. Viszont nagyon kell vigyázni az etetéssel, mert a DogX szerint vannak olyan kutyaeledel márkák, amelyekkel kapcsolatosan felmerült a szívtágulat kialakulásának esélye.

Ezeket a gyártmányokat megismerhetjük és többet olvashatunk róluk a dogx.hu weboldalon. A kutyaeledel piac meglehetősen telített, és informálódás nélkül, hétköznapi vásárlóként nem feltétlenül tudunk jól tájékozódni a kérdésben, főleg az első időkben, amikor egészen kicsi kutyust kezdünk el etetni. Ezért a DogX szerint feltétlenül tanácsos tájékozódni a témában.

A DogX alapos leírásai

A kis kedvenceinket nem kell folyamatosan kutyaeledelen tartani, hiszen ők örömmel fogyasztják a számukra készített főtt ételeket, még a növényi összetevőkből állóakat is. Természetesen, gazdiként figyelnünk kell arra, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét kapjon, amiről olvashatunk a DogX weblapon.

A fégylábú barátaink szervezetének megfelelő működéséhez szükség van állati eredetű fehérjékre is. De lássuk, mégis mennyi fehérje kell a kutyusnak? Nos, egy ideális súlyban lévő felnőtt állat számára a napi étrend 15-23%-át kell kitegye a jó minőségű fehérje.

Ugyanakkor, a DogX oldalán olvasható leírás szerint, attól is függ a szükséges protein mennyiség, hogy a kutyus mennyi idős, de számít a mérete, a súlya, az általános egészségi állapota, valamint az élőhelye és az aktivitási szintje is. Nyilvánvaló, hogy egy kölyökkutyának több, jó minőségű állati fehérjére van szüksége, mert a protein kulcsszerepet játszik a fejlődésében. Minden ezzel kapcsolatos kérdésünkre választ kaphatunk a DogX oldalán, amit érdemes felkeresnünk gazdiként.