A CI modul, dekóder modul fontos feladata

CI modul, dekóder modul CI modul, dekóder modul

Minden TV szolgáltatónak vannak kódolt adói. Ezeket csak érvényes előfizetői kártyával és egy kompatibilis CI modul, dekóder modul segítségével lehet kinyitni, vagyis nézni. Általában mindegyik szolgáltató esetében más-más CI modul, dekóder modul szükséges, ezért vásárlás előtt mindenképpen utána kell nézni, hogy az adott helyzetben melyik lesz a megfelelő.

Például a MindigTV Extra, a Magyar Telecom és a PR-Telecom kódolt adóihoz Conax terméket kell keressünk, az UPC Direkt előfizetéséhez az Irdeto modulok felelnek meg, míg a Digi és az UPC kábel esetében a szolgáltatótól kell igényelni az Nagravision dekódereket, mert ezek párosítva vannak az ezeknél használatos set top box-okkal.

Tehát belátható, hogyha valaki nem járatos a CI modul, dekóder modul világában, akkor legjobb profi segítséget kérni, amit már akár az interneten keresztül is megkaphat bárki. Például a bolt.sat.hu munkatársai készséggel állnak a rendelkezésre, ha bármi kérdés lenne ezzel kapcsolatban és egyúttal nálunk a megfelelő termék is beszerezhető.