A belgyógyászat számos problémát vizsgál

belgyógyászat Belgyógyászat

Az orvostudomány olyan szakterülete, ami a belső szervi elváltozásokat kezeli. A belgyógyászat több részre osztható. A kardiológia a szív- és érrendszeri panaszokkal, az endokrinológia a hormonháztartással, a gasztroenterológia az emésztőrendszerrel, a nefrológia pedig a vesebetegségekkel foglalkozik. Ha a rendelőbe érkezik, akkor a szakorvos elvégzi a szükségez rutinvizsgálatokat.

Az eredmény néhány órán belül elkészül, így még aznap megkaphatja a tájékoztatást. Amennyiben komolyabb problémáról van szó, a szakember további vizsgálatokat rendel el és átirányítja másik osztályra. A belgyógyászat felkeresése akkor is indokolt, ha az egyik családtagja fertőző vagy daganatos betegségben szenved és fennáll az örökletes hajlam kockázata.

Nem szabad megvárni, amíg kialakul az egészségügyi probléma, hanem elejét kell venni a dolognak! Ha a kezdeti stádiumban derül ki, akkor sokkal gyorsabb és eredményesebb lesz a kezelés, hiszen nem alakulnak ki szövődmények. A belgyógyászat ügyfélszolgálata egész nap folyamán fogadja a hívásokat, szóval bármikor intézkedhet.