A bébijátékok szerepe a fejlődésben

bébijátékok bébijátékok

A csecsemőknek nemcsak pelenkázásra, etetésre és altatásra van szükségük. A bébijátékok fontos szerepet játszanak az első éveikben és nagyon lényeges időt szánni rájuk. Bár életük első napjaiban úgy tűnhet, hogy minden ezen alapvető szükségletek körül forog, az igazság az, hogy szórakoztatásra is szükségük van.

Nemcsak az idő eltöltésére jók, hanem az újszülötteknek szánt játékok segítenek a kognitív és motoros fejlődésükben. Az újszülöttekkel vagy a kicsit idősebb gyermekekkel való közös játék mind nekik, mind a felnőtteknek jó szórakozás, amennyiben a tevékenységek megfelelnek a fejlődési szintjüknek. Ez nemcsak a csecsemőkre, hanem általában minden gyermekre vonatkozik. Az újszülött ebben a szakaszban már felismeri az anya és a gondozók hangját.

Így az etetések és pelenkázások között játszhatunk vele a megfelelő bébijátékokkal. Válasszuk ki a kedvencünket és élvezzük a közösen eltöltött időt! Ilyenkor bőven elég, ha valami zörög és csörög, ezzel már mozgásra vehetjük a legkisebbeket is, majd fokozatosan válthatunk.