Vízmérték különleges extrákkal

vízmérték vízmérték

A precíz kivitelezéshez elengedhetetlen a kifinomult mérőeszközük használata. Még a legegyszerűbbnek tűnő feladatokat is könnyen el lehet baltázni, hogy nem áll rendelkezésünkre egy vízmérték. Elég bosszantó, hogyha nem tudjuk a falra egyenesen felszerelni az új, nagyképernyős TV-t. Az optikai csalódás miatt megtörténhet, hogy bár úgy tűnik egyenesen állítottuk be a készüléket, a végeredmény mégsem lesz tökéletes. De ugyanez előfordulhat a polcokkal, hangfalakkal stb.

Hogyha nem tökéletesen egyenes a plafon és fal találkozása, akkor úgy nézhet ki, hogy a polc lett ferdén felszerelve. Azért, hogy ezeknek a hibáknak a lehetősége teljesen kizárható legyen, egy lézeres vízmértékre lesz szükség. De minek a lézer? Rendkívüli pontosságot biztosít és úgy működik, mint egy valódi szintező. A két oldalán elhelyezett pontlézer gyakorlatilag meghosszabbítja magát az eszközt. Egy hagyományos, rövid vízmértékkel elég nehéz két, egymástól különálló elemet, egy szintben felszerelni a falra.

Viszont a lézeres vízmérték ezt jelentősen megkönnyíti. Ezzel a precíz eszközzel azt is be lehet jelölni, hogy hol kell pontosan az SDS Max vésőszár segítségével kivésni a falat az új elektromos hálózat kiépítéséhez. Hogyha ilyen kemény fába vágjuk a fejszénket, akkor készüljünk fel, hogy egy falhoronymaróra, lézeres szintezőre és egy SDS Max vésőszárat használó vésőgépre mindenképp szükségünk lesz!

Ez utóbbival könnyedén áttörhető még a legkeményebb betonfal is. Sőt, akár le is bonthatjuk a téglából készült térelválasztókat a lakásban. A Bosch SDS Max vésőszár gazdaságos megoldásnak számít. Ez kissé ellentmondásos lehet, hiszen léteznek ennél sokkal olcsóbb modellek is más gyártóktól. Viszont egyetlen SDS Max vésőszár felérhet akár 5 másikkal, hiszen rendkívül strapabíró. Nem hajlik, nem törik és nem megy ki az éle. Sokkal hosszabb az élettartama, mint egy rosszminőségű változaté, tehát hosszútávon kevesebbet kell költeni a minőségi Bosch termékekre. Ugyanez elmondható a fúrószárak és a fűrészlapok minőségével kapcsolatban is.