Választható nagyon hatékony gyémánt vágókorong greslaphoz

gyémánt vágókorong Gyémánt vágókorong

Ha gyorsan akarunk pontos munkát végezni csempék szabása esetén, akkor a gyémánt vágókorong greslaphoz az, amire szükségünk lesz. A vágástechnika rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedekben. Elég csak belegondolnunk, hogy a hagyományos, kézi erővel működő fűrészeket ma már szinte teljes mértékben kiváltják az elektromos árammal vagy benzinmotoros meghajtással rendelkező eszközök.

A hatékonyság pedig ezzel együtt óriásit nőtt. Az a munka, amihez eddig több napra volt szükség, ma már néhány óra alatt elvégezhető. Az egyedi burkolati elemek megszületésével, a gyémánt vágókorong előnyei is felértékelődtek. Érdemes ezeket közelebbről megismernünk, mert csak így tudjuk kiválasztani azt a típust, amelyik leginkább a kezünk alá tud dolgozni a siker érdekében.

Miért szükséges a gyémánt vágókorong greslaphoz?

Alapvető, hogy egy adott keménységgel rendelkező anyagot csak úgy tudunk elvágni, ha rendelkezünk annál ellenállóbb összetevővel, pontosabban szerszámmal. A kezdetben divatos égetett kerámiából készült csempék vágására a vídia (volfrám-karbid) vágótárcsák voltak nagy sikerrel bevethetők.

Ezeknél és még sok egyéb építőanyagnál, mint például a tégláknál a mai napig használják. De az utóbbi években nagy változás történt, mert megjelentek a kerámiánál sokkal keményebb, természetes kövekből készült termékek a piacon. A márvány-, gránitlapokkal jóformán csak a gyémánt vágókorong veszi fel hatékonyan a versenyt. Mint közismert, a gyémánt a világ legkeményebb természetes anyaga.

Pontosan ezért nagy népszerűségnek örvend. A fénylő csillogása miatt igen közkedvelt alkotóelem az ékszerpiacon, de az ipari felhasználása is jelentős. Erre nem is lehetne jobb példát hozni, mint a gyémánt vágókorongot. Hosszú élettartamú, gyors és alapos munkát végez. Ilyen formában, ha nem lenne a gyémánt vágókorong greslaphoz, akkor sokkal nehezebben tudnánk boldogulni. Ráadásul számos kivitel van, amiből válogathatunk.

Melyik az igazán ideális gyémánt vágókorong greslaphoz?

A burkolatszintezo.hu oldalon többféle vágótárcsa is elérhető, így érdemes alaposabban megismernünk ezeket, mielőtt döntésre jutnánk. A leginkább ajánlott gyémánt vágókorong greslaphoz az ultravékony kialakítású változat. Például a TLS X-PRO TURBO ultravékony gyémánt vágókorong igazi aduász. Minden ízében úgy lett kialakítva, hogy gyorsan és pontosan lehessen vele elvégezni a munkát.

Vizes és száraz körülmények között egyaránt megállja a helyét. A speciális „X hálós” alakú szegmenskiképzése segíti a hőelvezetést, ami tovább növeli a teljesítményét. Ez a gyémánt vágókorong greslaphoz, de amellett még gránithoz, márványhoz, kőporcelánhoz, betonhoz, palához, zsalukőhöz és számos további építőanyaghoz is megfelel.

A vastagsága mindösszesen 1,6 mm. A mindkét oldalon elhelyezett megerősített gyűrűs mag javítja a stabilitását. Amennyiben tehát szükséges egy valóban precízen alkalmazható gyémánt vágókorong greslaphoz, akkor ez a kivitel nem fog csalódást okozni. Tegyünk róla, hogy mindig kéznél legyen!

Méltán vált népszerűvé a vákuumos emelő

Amikor csempézésre adjuk a fejünket, akkor nem elég csak alapok vágására gondolnunk, hiszen a fúrás, lapszintezés is lényeges tényezők. Mindezek mellett, amennyiben nagyobb méretű lapokkal dolgozunk, akkor a vákuumos emelő jelenléte sem mellőzhető. Az 50×50 cm-es, illetve ennél nagyobb csempékkel kifejezetten gyorsan lehet haladni a burkolás során, de a velük való munka nem annyira egyszerű.

Már csak a lapok hátoldalának megkenése ragasztóval, majd azok helyre illesztése is okozhat nehézséget. A vákuumos emelő gondoskodik a stabil fogásról az egyedi kialakítása révén. Az akár 200 mm átmérőjű szívófejjel, 110 mm hosszúságú ergonomikus fogantyúval, szabadalmaztatott 3 rétegű gumi tapadókoronggal ellátott kivitel kifejezetten a burkoló szakemberek számára lett tervezve.

A TLS-XPB05vákuumos emelő csak az egyik olyan típus, ami akkumulátorral ellátva, automatikusan hozza létre és tartja fenn az erős tapadást. Az akár 200 kg terhelhetőség biztosítja, hogy a lapok mozgatása zökkenőmentesen történhessen. Ha tehát célunk a hatékonyság növelése a kényelem megtartása mellett, akkor gondoskodjunk róla, hogy a vákuumos emelő mindig kéznél legyen!