Őrzött betegszállítás akár külföldre is

őrzött betegszállítás őrzött betegszállítás

A minőségi, szakszerű betegszállításhoz sok feltételnek kell teljesülnie. Adott esetben nem elegendő a szakképzett sofőr és a kellően felszerelt jármű, hanem mentős szakápolóra is szükség van. Ez az őrzött betegszállítás, amikor a sofőrön kívül, szakápolót is biztosítanak az útra, aki végig a beteggel foglalkozik és segítséget nyújt, ha a helyzet megköveteli.

Ilyen szolgáltatást például az Ambulife Mentőszolgálat biztosít, amelyik térítéses betegszállítással foglalkozik Budapesten, illetve Pest megye teljes területén, valamint vállal ülő- és fekvőbeteg szállítást az ország minden pontjáról, akár külföldre is.

Az őrzött betegszállítás magába foglalhatja az oda- és visszafelé vezető utat, akár úgy is, hogy a jármű és a kísérők megvárják a beteget, de lehet kérni csak egyirányú szállítást.

Például, ha várhatóan több napra be kell feküdjön a kórházba, akkor érdemes az utóbbi lehetőséget választani. Illetve, ha egy külföldi kezelés esedékes, akkor is az őrzött betegszállítás ezen opciója kínálhat megfelelő megoldást.