Mire is valók igazából az öntözőrendszerek?

öntözőrendszerek öntözőrendszerek
Habár az automatikusan, emberi felügyelet nélkül is tökéletesen funkcionáló öntöző berendezések egyre népszerűbbek, sokan vannak, akik még nem hallottak ezekről, vagy nem ismerik részleteiben ezeket. Mire is valók tehát pontosan az öntözőrendszerek?
Nos, az automata berendezés legfontosabb feladata, hogy az időszakosan jelentkező csapadékhiányt a kertben pótolni tudja és ennek eredményeként ápolja, gondozza a kertet, azt egészségesebbé, szebbé varázsolva.

Az öntözőrendszerek céljának lehet tekinteni azt is, hogy a pótolandó vízmennyiséget a lehető legoptimálisabb mértékben ossza el a zöld területen, megfelelve a növényzet követelményeinek, a talajminőségnek, a domborzati viszonyoknak, a napos periódusoknak és árnyékos területek megoszlásának. Nyilván a modern öntözőrendszerek esetében hatalmas pozitívum, hogy képesek automata módon, tehát emberi beavatkozás nélkül működni.
Ezzel nagymennyiségű szabadidőt biztosítva a tulajdonosnak, aki aztán ezt az időt arra fordíthatja, amire csak akarja. Az okos öntözőrendszerek tehát arra valók, hogy a kertet olyan módon tegyék szebbé és ápoltabbá, hogy a legkevesebb pénzt, időt és energiát igényeljék a felhasználótól a munka során.

Hogyan működik az öntözőrendszer Siófok városában?

A másik gyakran említett kérdés a kerttulajdonosoktól, hogy miként is tud annyira hatékonyan funkcionálni a berendezés? Ugye a talajba leásott öntözőrendszer Siófok területén nem más, mint egy komplex, több alkotóelemből felépülő vízcsőrendszer, ami a kert adottságainak és vízhozamának megfelelően több öntöző zónára van felosztva.
A zónákon szórófejek, csepegtetőcső, illetve mikroszórók vannak rácsatlakoztatva a földfelszín alatt vagy felett, a kívánt helyeken. Az öntözőrendszer Siófok településén azért épül zónákra, hogy az itt található szelepek segítségével a víz el tudjon jutni oda, ahol arra a legnagyobb szükség van. Az öntöző zónákon lévő szórófejek a víznyomás hatására emelkednek ki a felszínre, és a beprogramozott adatoknak megfelelően locsolnak. Ennek is köszönhető a hatékonyságuk.