Milyen az ideális bicikli gumi?

bicikli gumi Bicikli gumi

Akik szeretnek kerékpározni, akár hobbi szinten, akár versenyszerűen, azok szeretik ha a bringájuk kifogástalan állapotban van. Csakúgy, mint minden jármű, a kerékpár is igényli a karbantartást. A bicikli gumi igencsak kiemelt fontosságú az alkatrészek közül. Elsősorban a biztonság szempontjából kell megfelelő típust választani.

A vásárlásnál a méreten kívül az is fontos, hogy milyen mintázattal van ellátva a kiegészítő. Nem mindegy, hogy aszfalton vagy komolyabb terepen szeretne bringázni. A bütykös verziót az aszfalton nem célszerű használni, mivel rendkívül gyorsan elkopik. A bicikli gumi országúti variációja lehet akár teljesen sima is. Ezeknél a típusoknál a nyomás eléri a 7-11 bar-t. A nagyobb mintás darabokat durva, hegyes vidékhez használják, mivel egy simább földút még nem igényel ilyet.

Régebben a bicikli gumi szélessége a mountain bike-ok esetében 1,75 col körül volt, napjainkban azonban már ez a szám eléri a 2,2 colt, amihez a megfelelő nyomás 2,5 bar. A termék beszerzése manapság nagyon egyszerű. Ha nincs kedve a hagyományos üzleteket járni, akkor keresse fel a webáruházakat!